WIE ZIJN WIJ?
In het jaar 2000 zijn we gestart met het dansconcept efe-zeybek. We zijn begonnen met een klein groepje van vijf mensen. Het begon in eerste instantie puur voor de plezier en om onze culturele dansvermogen te verbeteren. Al gauw is het uitgegroeid tot een vaste cursus met een ervaren leraar.

Onze dansgroep bestaat inmiddels uit 4 groepen van verschillende niveaus, van beginners tot vergevorderde leerlingen.

Een van onze specialiteiten zijn onze vrouwelijke efeler, die op hun beurt de vrouwelijke elegantie op een bijzondere manier combineren met de krachtige en zelfverzekerde aspecten van de dans.

Wat is efe-zeybek?


Efe-zeybek stamt af van de Ottomaanse Rijk. Ten tijde van de oorlogen kwamen de Efeler (volkscommando’s) op voor de bevolking waar het leger van het Rijk tekort schoot. De Efeler hebben hieraan hun populariteit onder andere aan te danken.
Het Efeler concept is meer dan de dans alleen. Het is een levensvorm, die staat voor heldhaftigheid, eer, concentratie en symbolieken. Deze dansvorm en cultuur is typerend voor het Egeische zee-gebied in Turkije.

Locatie


Onze dansleraar dhr. Osman Aktas is een gepensioneerde vliegtuigtechnicus, die nu zijn leven heeft gewijd aan dit concept. Hij is meer een mentor en een levenskracht voor de club.

Docent/ Dansleraar


De efe-zeybek wordt gehouden in het dramazaal van het Haagse Hogeschool, waar we zowel onze cursussen en repetities houden voor de verschillende groepen.